Fire Recovery Status at The Valley Isle Resort as of June 24, 2014

We are happy to announce that the Valley Isle Resort complex has fully recovered from the temporary situations that were brought about by the fire in the separate commercial health club building on the Resort property. The breezeway entrance to the highrise area is now open with a new tropically landscaped courtyard area that is more lovely than ever, and the temporary walkway through the pool area has been removed.

The original front desk area has been completely remodeled and is now back in its original location off of the parking lot and providing a modern and attractive welcome to our guests.

Your first view of the Resort from the parking lot may not be as attractive as you would expect, due to the screened off area where the health club once was and the walled walkway through the unrestored portion of the lobby. However, once you pass through the former lobby area and step into the courtyard, you will find that the Resort is now back to the tropical experience that our guest have come to expect and appreciate. Once in the condo you will still have the same quality accommodations and breathtaking views that have made the Valley Isle a visitor favorite for many years.



New Front Office and Entrance to Valley Isle Resort





The diagram on the left shows the current layout of the Resort. The only area of the property that is screened-off being the former location of the health club. All other areas of the Resort are back to their normal configuration and function. The picture on the right shows the view of the entry from the parking lot, with the screened and walled-off area on the right side of the picture.



Entry to the Resort complex from the parking lot.
Luggage carts for your use.


The dust barrier which separates the unrestored health club area from the rest of the Resort complex, as seen from the parking lot.


Parking lot entrance to the new front office.


Our new modern office where our friendly staff will be waiting to greet you.


The original entrance from the parking lot to the highrise building is now open with an attractive divider wall to guide you a short distance past the unrestored lobby area. This entry is clearly marked with the Valley Isle Resort sign and provides direct access from the parking lot.


Once past the former lobby area, the walkway opens up to the newly landscaped courtyard and pool area.


The temporary walkway the cut through the pool area has been completely removed. and the pool area is fully open and available for guests to relax and enjoy.


Our popular poolside barbeque area is open for all guests to use.


Same spectacular ocean views from condos.


Maui sunsets and our sandy beach have not changed.

For our former guests who have asked:
The turtles are back in their Valley Isle home and enjoying attention from all of the guests. The whale sculpture from the lobby is safe and sound and will return once the lobby is redesigned. No timeframe has been set for rebuilding of the health club building, which is currently being delayed by litigation and county permitting.


The turtles are back.

If you have any questions or further concerns regarding your stay at the Valley Isle Resort, feel free to contact any of our owners.
We thank all of our past and future guests for their support during what has been a difficult time at the Resort.